Ja niin siinä sitten kävi, että kokkarit ottivat vaalivoiton. Myös Perussuomalaisten vaalitulosta on pidettävä voittona, marginaalipuolue kerää itselleen huomattavasti enemmän painoarvo 5 edustajallaan. Aluksi näytti siltä että vihreät menettävät paikkoja mutta saivatkin lopulta lisää yhden paikan. Ei huono, mutta ilmentää osaltaan Suomen tämän hetkistä oikeistolaista ilmapiiriä, jossa sekä Vasemmistoliitto että vielä pahemmin Demarit kärsivät tappion. Jostain syystä Keskusta menetti paikkoja mutta piti suurimman puolueen paikkansa, elikkäs jatkamme Vanhasen Matin luotsaamina seuraavatkin neljä vuotta.

Tuloksen perusteella on odotettavissa porvarihallitus. Perusrungon muodostavat tietenkin Kepu ja kokkarit mutta apupuolueesta on vielä arvailuja. Rkp:tä on ehdoteltu mutta myös Vihreät saattavat nousta hallitukseen. Vihreiden suhteen asia ei olisi yllätys, ovathan he irtisanoutuneet erilaisista periaatepäätöksistään esimerkiksi ydinvoiman suhteen, joten mitä vain on odotettavissa... Rkp:tä ehkä halutaan näpäyttää nurkkakuntaisuudensa vuoksi mutta katsotaan nyt. Mediassa on puhuttu pitkistä hallitusneuvotteluista, joten ehkä Demskut haluttaisiin mukaan hallitukseen.

Entä jos tulee puhdas porvarihallitus. Sitten voimme vain odotella kuudetta ydinvoimaa, Naton jäsenyyspapereita, "dynaamisia" huippuyliopistoja, "turhien" sosiaalietuuksia karsimista, entistä tiukempaa pakolaispolitiikkaa (jos se nyt voi enää tiukentua), verotuksen laskemista ja tasaveron nousua, ja ties mitä... Ei hyvä. No Hesarin mukaan suuri konsensus vallitsee kuitenkin opintorahan korottamisen puolesta, eli ehkä jotain etuuksia vähän nostetaankin niille jotka siitä pääsevät nauttimaan. Opiskelijoiden tulorajojen luulisin ainakin nousevan aika nopeasti myös.